מה קובע החוק לגבי פרגולות מאלומיניום?

מומחי האלומיניום של סילברגייט – מתקינים מובילים של פתרונות אלומיניום לבית ולעסק.

המלצות מלקוחות

פרויקטים לדוגמה

טלפון להצעת מחיר

תוכן עניינים

פרגולות הן מוצר פופולרי מאוד במדינה חמה כמו ישראל. המודעות הגבוהה לנזקים שעלולה לגרום חשיפה מופרזת לשמש, וההבנה ששינויי האקלים מובילים לכך שיהיו יותר ויותר ימים לוהטים בכל קיץ ובעצם לאורך רוב חודשי השנה, גורמים לכל מי שהבית שלו כולל מרפסת רחבת ידיים, חצר או גג לחפש פרגולה מתאימה. האופציה המוצלחת ביותר היא פרגולות אלומיניום: פרגולות יפות וגם עמידות מאוד שמספקות נחת רבה לטווח ארוך.

לקראת ההצטיידות בפתרון ההצללה הפרקטי, חשוב לדעת מה קובע החוק לגביו – ובכתבה הזו תמצאו את כל המידע הרלוונטי.

הרפורמה החשובה לגבי התקנת פרגולות

עד לפני מספר שנים בניית פרגולה – במרפסת, בחצר או על הגג – התאפשרה רק לאחר קבלת היתר מפורש מטעם ועדה מקומית לתכנון ובנייה. הבירוקרטיה יצרה סחבת מיותרת, בזבוז זמן לציבור וגם לאנשי הוועדות המקומיות ובעיקר תחושת תסכול בקרב כל מי שרצה ליהנות מפרגולה ולא הבין למה נדרשת רגולציה עבור פריט בסיסי שכזה.

בשנת 2014 נכנסה לתוקף רפורמה מקיפה שיזם והוביל שר הפנים באותם ימים, גדעון סער. התיקונים בכל הנוגע לקבלת היתר בנייה הפכו את בניית הפרגולה לפשוטה יותר – וברוב המקרים כלל אין צורך בהיתר בנייה.

באילו מקרים נדרש היתר בנייה לצורך הקמת פרגולה?

לאחר העברת התיקונים לתקנות, ברוב המקרים כאמור אין צורך בהיתר בניה על-מנת להתקין פרגולה. יחד עם זאת ישנם מספר מצבים ספציפיים שכן נדרשת בהם קבלת היתר זה. מצב אחד הוא כששטח הפרגולה הוא 50 מטרים רבועים או יותר. עוד מצב שמחייב היתר בנייה הוא כשהפרגולה תופסת 25% מתוך השטח הפנוי לבנייה או למעלה מכך.

חשוב להדגיש כי שני התנאים הנ"ל רלוונטיים לבניית פרגולה בחצר או על גג. דרישה נוספת מכל פרגולה היא שהמרווחים בין החלקים האטומים של הקירוי יתפסו לפחות 40% מהשטח של הקירוי – כדי שזו אכן תהיה פרגולה. עוד כלל שחשוב להתייחס אליו כדי שלא להידרש להיתר בנייה הוא החומר שממנו עשוי התקן ההצללה: הפטור תקף לגבי פרגולות מחומרים קלים כמו אלומיניום או עץ.

כשבוחרים דגם ספציפי, מומלץ להתייחס לכל הפרמטרים הנ"ל, אפילו לפני שמבררים כמה עולה פרגולה מכל סוג.

אישור יציבות

בין אם בחרתם פרגולה סטנדרטית ובין אם העדפתם פרגולות מיוחדות, תרצו בוודאי לדעת שהמתקן שמספק לכם צל יציב לחלוטין. מעבר לאינטרס האישי, זוהי גם דרישה של הרשויות המקומיות עבור כל פרגולה שהשטח שלה הוא 20 מטרים רבועים או יותר. אישור היציבות ניתן ע"י מהנדס בעל הסמכה מתאימה, שבוחן את התקנת הפרגולה ואת העיגון שלה לקירות או לקרקע. מומלץ להתייעץ עם מהנדס מנוסה או עם אנשי חברה לייצור והתקנת פרגולות עוד לפני הקנייה כדי לדעת מהו אופן ההתקנה הטוב ביותר במיקום הספציפי. האפשרויות הן פרגולה תלויה (שמעוגנת לקיר), פרגולה על 4 עמודים או פרגולה שמעוגנת מצד אחד לקיר ויש לה גם 2 עמודים תומכים.

דיווח לרשות המקומית

דרישה נוספת של החוק היא דיווח לרשות המקומית. את הדיווח ניתן לבצע גם לאחר הוספת הפרגולה למרפסת, לגג או לחצר, עד 45 יום ממועד ההתקנה. הדיווח מתבצע באמצעות טופס ספציפי שזהו הייעוד שלו, "דיווח עבודה פטורה מהיתר". ניתן למצוא את הטופס באתר של משרד הפנים ולשלוח אותו באופן מקוון אל הוועדה המקומית לתכנון ובנייה. אם נדרש אישור יציבות, יש לצרף אותו לטופס הנ"ל, שתקף לכל סוגי הפרגולות ובפרט לכל אותן פרגולות בשילוב אלומיניום שהן כאמור האופציה המשתלמת ביותר.

קרדיט לתמונה pexels

צור קשר